top of page

Kleurkeuze en toepassing voor schilderwerk in Merelbeke

Rustgevend en warm, dat was de sfeer die beoogd werd in de multifunctionele ruimte waar men wacht voor een consultatie bij de therapeut of waar muzikanten samen musiceren

Wachtruimte na realisatie Kleurkeuze door MOOVV

Deze klanten, een therapeut en musicus, bevonden zich midden in een kleine renovatie van een multifunctionele ruimte. De schilder zou binnen een week beginnen en had kleurenkaarten achtergelaten om kleuren te kiezen. Hun voorkeur ging naar grijstinten, maar waar moesten ze welke tint toepassen en welk effect zou dit hebben op de ruimte?

​Er werd tijdens de begeleiding vooral gefocust op de toepassing van de gekozen tinten. Om voor de klant de werking van de tonen op de omgeving te visualiseren, hield ik de kleuren bij de belangrijkste elementen in de kamer; de vloer en het meubilair.

Om een juiste toepassing te kiezen voor de tinten op de muur werd er ook rekening gehouden met de lichtinval. Er waren drie zones van lichtinval; vooraan in de ruimte veel natuurlijk licht, midden in de ruimte een combinatie van natuurlijk licht en verlichting en achteraan enkel kunstmatige verlichting.

Om de gewenste sfeer te benaderen werd er gekozen om de donkerste grijstint te plaatsen op de voorste muur en de lichtste op de achterste. De scheidingswand werd een tussentint.

Dit creëert een effect waardoor de ruimte langer lijkt. De lichte overgang van de kleuren zorgen voor rust. Net wat de klant wou.

Wens jij ook ondersteuning bij het kiezen van kleuren en de toepassing er van? Neem contact op met MOOVV Interieurcoach.

Wachtruimte voor realisatie Kleurkeuze door MOOVV
Muziekruimte na realisatie Kleurkeuze door MOOVV
Muziekruimte voor realisatie Kleurkeuze door MOOVV
bottom of page