top of page

Van blanco canvas naar energierijke woonruimte in Hasselt

Ontwerpproces

Sfeer, meubilair en kleurgebruik bepalen

Uit de home-walk haalde ik al heel veel informatie over de wensen en noden van de bewoner van dit nieuwbouw appartement. Alle ruimtes mochten aangekleed worden, van inkom tot terras.

Om inzicht te krijgen in de gewenste sfeer en stijl, maakte ik een selectie van alle inspiratiebeelden en stelde de collages voor.

Van concept naar ontwerp

Door elementen uit de verschillende collages samen te voegen, ontstond een concept waar de sfeer en het kleurenpallet volledig aansloot bij de klant. 

Ter verdere visualisatie van de gekozen elementen koos de klant voor een 2D-voorstelling van de inrichting. Zo had hij meteen ook een plan om de meubels te plaatsen wanneer ze geleverd werden en kon hij zich inbeelden hoeveel ruimte elk object innam.

De eerste realisatie

De keuzes voor meubilair, verlichting en decoratie werden allemaal samengebracht in het overzichtsdocument. Met dit document kon de klant zelf bijhouden wat hij waar kon bestellen. Eens de levering plaatsvond kon hij terugkijken naar de 2D-voorstelling en zo de plaats van de meubels bepalen.

Natuurlijk ben je vrij als klant om het ontwerp te interpreteren en nog meer je eigen te maken. Een ontwerp is sowieso nooit binden en vaak maar één mogelijkheid uit duizenden.

De klant ging alleszins al snel aan de slag met zijn geleverde elementen en ik ontving foto's van de tussentijdse realisatie.


De uiteindelijke realisatie kan je hier terugvinden.

bottom of page