top of page

Een royale keuken en aperitiefruimte voor het ontvangen van gasten in Antwerpen

Het ontwerpproces

Sfeer, meubilair en kleurgebruik bepalen

Tijdens de home-walk heb ik mij gefocust op het aftoetsen naar beide ideeën van de klanten. De wensen en noden van de bewoners waren hetzelfde voor de ruimte, maar het was moeilijk voor de man om zijn nieuwe interieur voor de ogen te halen. Iets wat ik wel vaker hoor.

Na een goed overleg vormde er zich spontaan een gezamenlijk idee en werd het concept voor iedereen duidelijker. Om het concept te verduidelijken en een sfeer te bepalen, bracht ik dit samen in enkele collages.

Van concept naar ontwerp

Om het concept te ondersteunen en visualiseren, maakte ik een 3D-voorstelling.
Ik bracht alle elementen samen en werkte de handgetekende schetsen op in een bewerkingsprogramma.

De voorstelling van het ontwerp

In het overzichtsdocument werden de keuzes voor de materialen voor de keuken, de kleuren, het meubilair en de verlichting samengebracht. Ik maakte een nieuwe afspraak voor een meeting en ging langs om het ontwerp toe te lichten.

Ik deed opnieuw een home-walk en ging de ruimte rond met de 3D-voorstellingen. Om de exacte kleur voor de groene muur te bepalen, hield ik verschillende kleurkaarten op de te beschilderen plaats. Na een kort overleg werd het juiste groen gekozen.

Het ontwerp werd ineens veel duidelijker voor beide klanten.
Ze konden verder met het realiseren van hun droomkeuken en hun gezellige ontvangst-/rustplek.

Wil jij ook ondersteund worden bij de indeling, de keuze van materiaal, meubilair, verlichting, kleur en/of decoratie? Neem contact op met MOOVV Interieurcoach.

bottom of page