Een royale keuken en aperitiefruimte voor het ontvangen van gasten in Antwerpen

Vrienden ontvangen, lekker koken en ontspannen: dat waren de beoogde functies van dit verdiep in een prachtig herenhuis.

Dit koppel kookt graag, entertainen graag gasten en genieten graag van elkaar, rust en muziek. 

Er was echter nog veel te doen in deze ruimte, vooraleer deze klanten daarvan konden genieten.

Hun wens was duidelijk; een ruimte creëren met een warme, gezellige sfeer met bohemian en vintage invloeden. Ze wilden een ruime keuken, fijne zetels om in te aperitieven of te ontspannen en hun eigen meubels en muziekinstrumenten geïntegreerd. Nog iets belangrijk was om de authentieke elementen van het herenhuis te bewaren.

Aanvankelijk had het koppel verschillende ideeën voor de ruimte. De vrouw had al heel veel inspiratie en een visuele voorstelling in haar hoofd, terwijl de man nog wat onwennig was. 'Wat als de verschillende elementen die we willen, niet samen passen in deze ruimte?'

Mijn ondersteuning bestond eruit om de ideeën te visualiseren en samen te brengen in een ontwerp waar beide bewoners zich goed bij voelden.

Hier zie je het eindresultaat van mijn ontwerp.

Benieuwd naar het proces achter dit ontwerp?