Terug naar rust en gebruikgsgemak in Melle

Meer rust creëren in een gerenoveerde rijwoning, waarin iedereen van het gezin zijn eigen plek heeft om te lezen, tv te kijken, te werken en te ontspannen.

Dit gezin vroeg ondersteuning bij de inrichting van hun gerenoveerde rijwoning. Ze zitten namelijk met een klein dilemma; De keuken bevindt zich in het midden van de rechthoekige woning.

Hierdoor wordt de woning symmetrisch opgedeeld en kunnen zit- en eethoek langs weerskanten van de keuken geplaatst worden.

Vooraan aan de woning bevindt zich de ontvangstruimte, die als extra functie 'thuiswerkplek' heeft. Het stoort hen dat ze via deze ruimte zomaar de woning betreden en hadden hier liever een afscheiding gezien. Een kast op maat zou de jassen, schoenen en verdere winterkledij dienen op te bergen en een functioneel bureautje integreren.

Eerst was er het idee om een winter- en zomerinterieur te voorzien, waar in de winter de zetel aan het raam zou staan en in de zomer de zetel in het eerste deel. Dit bleek wat te onrustig in het hoofd van de gastvrouw.

We besloten om te onderzoeken wat de positieve en negatieve punten van beide plekken waren. We waren beiden enthousiast en om de ideeën te visualiseren gingen we meteen aan de slag met het verplaatsen van de meubelen. Zo kwamen we tot een nieuwe samenstelling van het interieur.

De zetel kreeg een vaste plek in de eerste ruimte, de eettafel kreeg een vaste plek aan het raam. Er werd een leesplek voorzien aan het raam, waar zowel 's zomers als 's winters genoten kan worden van een boek lezen.